משרד הבריאות קורא לפקולטות לרפואה לקלוט סטודנטים לרפואה מחו"ל שגויסו לחזית. שר הבריאות אוריאל בוסו הנחה בסוף השבוע (ה') את מנכ"ל המשרד לפנות לדיקנים של בתי הספר לרפואה בישראל וביקש מהם להיערך לקליטת סטודנטים שלומדים רפואה בחו"ל וגויסו לשירות מילואים בישראל.
עוד בעניין דומה
"אנו מבקשים מכם להיערך לקליטת כל הסטודנטיות והסטודנטים המגויסים בצו 8 בחלוקה מאוזנת בין הפקולטות, תוך יצירת מתווה מותאם, וכן יש לפעול לגיבוש פתרונות לסטודנטים לרפואה בחו"ל שהם בקרבה משפחתית ראשונה לנפגעי פעולות איבה או חטופים. במקביל, אנו נפעל מול בתי החולים על מנת להבטיח שדות קליניים בהיקף מספק", כתב המנכ"ל בר סימן טוב במכתב אל יו"ר ומנכ"לית מל"ג-ות"ת, פרופ' יוסף מקורי וד"ר ורדה בן שאול ולפורום דיקני ודיקניות הפקולטות לרפואה בישראל.
בר סימן טוב הסביר שהפנייה לקבל כ-200 סטודנטים נעוצה בנסיבות החריגות שנוצרו: "סטודנטים לרפואה הלומדים בחו"ל אוחזים בנשק, תוך ידיעה שהיעדרותם מהלימודים עלולה להביא לפסילת שנת הלימודים כולה. לממשלת ישראל יש חוב מוסרי עליון כלפי הצעירים המחרפים נפשם למעננו, ולהביא לכך שלכל סטודנט לרפואה יימצא מקום בפקולטות לרפואה בארץ להמשך לימודיהם מיד עם השחרור".
עוד כתב בר סימן טוב: "לא מתקבל על הדעת כי חיילים וקצינים במילואים ייאלצו להפסיק את לימודי הרפואה נוכח השרות, או ימצאו את עצמם בעתיד עומדים לבדם במדינה זרה מול גילויי אנטישמיות באוניברסיטאות או מול ביקורת על שירותם במלחמה".
הוא ציין כי המשרד מודע לקשיים: "במקרים שבהם קיימים פערים אקדמיים, ניתן לייצר השלמות לכל הסטודנטים בכל שנת לימודים שבה הם נמצאים כדי להביא לכך שהם יוכלו להמשיך את לימודיהם בישראל" וכי "ניתן לייצר מסלולים 3 ו-4 שנתיים עבורם, כפי שקיים בפקולטות מסוימות".
הוא הוסיף ואמר כי המשרד יסייע "במקרים שבהם נדרשים משאבי כוח אדם ותשתיות" וכי המשרד אוסף כעת את המידע על הסטודנטים וצרכיהם.
"ברור כי מדובר בקבלה ללימודים שהיא בנסיבות חריגות ביותר ואין בה כדי להצביע על מצבי שגרה, אך היא משתלבת במאמצים הלאומיים להרחבת מספר הרופאים בישראל והגדלת מספר הלומדים בארץ, כך שיותר סטודנטים ילמדו בישראל ולא בחו"ל", ציין בר סימן טוב.
שר הבריאות בוסו אמר כי "חובה עלינו להבטיח שסטודנטים לרפואה הנמצאים כיום בחזית יידעו שמדינת ישראל לא תשאיר אותם מאחור. נפעל בכל דרך להעניק להם את הכלים להמשיך ולהגשים את עצמם ביום שאחרי המלחמה מתוך הכרת הטוב וכחלק בלתי נפרד מהמאמץ הלאומי".
כפי שדווח בשבוע שעבר בדוקטורס אונלי, במכתב לראשי האוניברסיטאות ששיגרו מנהל המרכז הרפואי שיבא פרופ' יצחק (איציק) קרייס ופרופ' גדי סגל, ראש רשות ההוראה של "שיבא", העומד בראש מטה חירום שהוקם ב"שיבא" על מנת לעזור לסטודנטים מחו"ל שגויסו בצו 8, מטה החירום יוצר קשר עם הפקולטות לרפואה בחו"ל.
בנוסף, קרא מטה החירום לפקולטות לרפואה בישראל לבחון את קליטתם, בנוהל חריג, של סטודנטים הראויים לכך מקרב משרתי המילואים שבחזית בתכניות הלימודים בארץ. האוניברסיטאות אריאל ובר אילן (צפת) כבר הודיעו כי יסכימו לקבל על עצמן את האתגר ולשלב את הסטודנטים הללו בלימודים, ובתל אביב הודיעו כי יבחנו זאת.